Despre posibilul viitor

2013-n-imagini-18_thumb2

Oamenii cauta. Ce cauta, este posibil sa nu stie nici ei! Agitatia de zi cu zi, ideile despre cum si in ce fel, puse in subconstient de parinti si de societate ne indeparteaza de la noi insine. Alergam dupa ideea ca in trecut ne-a fost bine sau ca viitorul pe care ni-l dorim se va intampla. Dar ce viitor ne dorim? Oare, acel viitor nu este un trecut imbracat in alte haine? Un mare psiholog si numerolog spunea intr-o carte geniala, ca daca vrei sa schimbi ceva real in comportamentul si actiunile tale, trebuie sa iti modifici in primul rand imaginea viitorului. Prin asta totul se va modifica aproape de la sine! Interesant si real. Astfel ce vrem in viitor ar trebui sa fie ceva ce nu am mai trait in trecut, ceva ce ne dorim dar nu indraznim, poate fi si ceva ce am vazut la altii si nu credem ca putem avea. Multi autori sau specialisti dau tehnici despre cum sa reusim, despre cum sa ne ideplinim dorintele; 10 pasi pentu a avea….., 7 pasi pentru a fi……, 5 pasi pentru a vrea…… Oare toti functionam prin acesti pasi? Oare toti putem functiona asa sistematic? Eu nu cred. Aici intervine doza de vointa a fiecaruia si orecum si doza de credinta in lucrul respectiv. Vointa este un proces psihic reglatoriu ca si motivatia. Ele sunt in stransa legatura, daca ai motivatie poti vrea ceva, daca vrei ceva e posibil sa gasesti si motivatia necesara. In cazul in care apare motivatia si este exercitata vointa, acestea doua insotite de o imagine clara a viitorului, nu exista nicio sansa sa nu reusim. Mai mult decat atat, daca scopul pe care vrem sa-l atingem mai este insotit si de un sens, atunci putem avea revelatia succesului si a implinirii.

Motivatia pentru ceva, orice, poate fi descoperita daca ceea ce ne dorim, ne face sa avem o stare de bine , de fericire si implinire. Apoi, trebuie sa vreau, adica sa am vointa necesara de a obtine acel ceva si iata, prin aceste lucruri mergem spre fericire. Stim bine ca tot ceea ce facem in viata are un singur sens; sa fim fericiti!

Astfel mergem prin viata crezand ca stim unde ajungem, dar daca nu avem o proiectie a viitorului foarte clara, dorinta , motivatia si vointa de a ajunge undeva clar, real, nu vom face altceva decat sa avem un viitor trecut, foarte luminos si cu senzatii imbatatoare de confort si autorealizare.

Despre romeopopescu

numerology, trainer.
Acest articol a fost publicat în Drumul. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Despre posibilul viitor

  1. Sper sa fie de ajutor celor ce pot intelege ….. e greu daca nu -ti doresti ,daca nu te regasesti , daca nu ai trait e greu sa „intri ” in abisul fiecarui numar si sa simti greutatea transformari , sa nu treci indiferent !!!! ELE (numerele ) VORBESC ” !! numai sa fim atenti sa le simtim ….

Lasă un comentariu