Cifrele in viata noastra

Numerology,,Numerologia este studiul numerelor si modalitatea oculta din care se poate afla cu certitudine aptitudinile si caracterul unei persoane ca parte integranta dintr-un plan cosmic” Anatol Basarab

Iata parerea unui specialist vis-a-vis de aceasta stiinta. Fiecare dintre noi traim zi de zi inconjurati sau influentati de cifre. Aceste cifre au fiecare cate o semnificatie care isi pune amprenta asupra vietii noastre in fiecare secunda. Majoritatea dintre noi intreaba zilnic in ce data suntem sau stiu asta. Cat este ceasul? Cat timp mai am pentru….? La ce ora trebuie sa ajungem acolo? Cati ani ai? Etc. Toate aceste intrebari si momentul in care suntem ne influenteaza viata si activitatea noastra de zi cu zi, fie ca suntem singuri sau in compania cuiva.

Fiecare dintre noi ne-am nascut intr-o data, fiecare la o anumita ora, locuim la o anumita adresa, avem un cod numeric personal, o cifra norocoasa sau una ghinionista, un numar la masina. Aceste lucruri, in planul cosmic, nu sunt deloc intamplatoare, ele ne genereaza viata si ne duc spre o soarta dinainte stabilita. Daca stim insemnatatea cifrelor din viata noastra putem lua decizii intelepte cu privire la realizarea destinului nostru. Fac precizarea ca in conceptia mea destinul nu este acelasi lucru cu soarta.

Cifrele sunt impare si pare. Cele impare reprezinta cauzalitatea lucrurilor, iar cele pare – efectul lucrurilor. Astfel in viata de zi cu zi vibratia zilei din calendar are o semnificatie asupra noastra. Efectul se produce indiferent daca noi suntem atenti la el sau nu. Ziua este o cifra, luna este o cifra, anul este o cifra, noi suntem o cifra; interactiunea dintre aceste cifre produce o cauza sau un efect.

In numerologie fiecare numar reprezinta ceva, are o simbolistica, astfel cifra zero il reprezinta pe Dumnezeu – totul este posibil, orice.
Cifra 1 reprezinta creatia lui Dumnezeu, Adam, identitatea, liderul, cauza tuturor lucrurilor.
Cifra 2 reprezinta principiul pasiv, Eva, relationarea, sentimentul.
Cifra 3 reprezinta orientarea catre scop, perfectiunea, trinitatea, sistemul armonios.
Cifra 4 reprezinta cele 4 elemente ale naturii (aer, apa, foc, pamant), armonia perfecta dintre ele, prima forma geometrica spatiala (piramida).
Cifra 5 reprezinta omul perfect, vointa, libertatea.
Cifra 6 reprezinta alegerea drumului in viata, sensul pozitiv cat si sensul negativ, cifra bunastarii materiale.
Cifra 7 este simbolul credinciosului, sansa in viata, inteligenta.
Cifra 8 reprezinta forta conducatorului, cifra banului, materializarea lucrurilor.
Cifra 9 este sfarsitul drumului, mantuirea, transformarea.

Acestea au fost doar cateva exemple de simbolistica ale cifrelor, dar cel mai interesant este modul in care ele interactioneaza unele cu altele, cauzalitatea si efectul acestei interactionari. As putea spune ca aceasta interactiune este insasi viata. Viata cu frumusetea si neprevazutul ei, armonia perfecta, agonia si extazul, divinul si maleficul, materialul si spiritualul, TOTUL.

Raportand numerele la om, putem descoperi o adevarata armonie interesanta. Omul este unul, individ, caracter, personalilate. Mintea sa este una, creierul sau este unul. Apoi, el relationeaza, foloseste mintea si sentimentul pentru a se exprima. Indiferent de ce sentiment foloseste, omul se exprima, apeleaza la informatia cerebrala pe care o incarca cu emotie si apoi se exprima. Orice informatie primeste individul, aceasta este perceputa in minte, dar si in emotie. Emotia este cea care da incarcatura informatiei si gestionarea ei.

Omul este format din instinct, emotie si minte. Pentru a-si realiza orice scop in viata el trebuie sa apeleze la toate aceste componente. Un exemplu ar fi: instinctul imi spune ca trebuie sa supravietuiesc cu orice pret, emotia spune ca e bine sa supravietiesc fericit, iar mintea in zice ca voi supravietui fericit daca invat bine (poate ca in societatea romaneasca nu e valabil, dar e numai un exemplu).

Pornind de la teoria si exemplul de mai sus, apare un al 4-lea element si anume fapta. Deci, poti supravietui fericit daca inveti bine, atunci apuca-te de invatat. Fapta in sine il face pe om complet. Actiunea este elementul integrant si diferential in viata. Mai mult decat atat, daca aceste lucruri functioneaza intr-o armonie perfecta, iata, avem omul implinit, recunoscut, cel care este, face si are. Aici apare reprezentarea lui 5. Acest om, in mod cert merge prin viata, are drumul lui generand ganduri, emotii, fapte. Toate aceste ii pot asigura un destin mai bun sau unul mai putin bun, creatia sa exterioara, influenta pe care o are asupra altor persoane, echilibrul pe care il dobandeste de-a lungul anilor genereaza al 6-lea element.

Momentele de cumpana si deciziile pe care omul le ia tin de acest al 6-lea element si, iata, in acele momente apelam la divin, la sansa, la Doamne Ajuta!  Acest apel, care nu tine de noi, ii face simtita prezenta lui 7. Unii oameni pot apela si la inteligenta, care dupa cum bine stim este nativa, este daruita. Vorba proverbului:,,Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!”. Prezenta lui 7 o putem simti foarte mult in viata noasta prin cele 7 cicluri ale dezvoltarii umane, prin cele 7 culori ale luminii albe, prin cele 7 zile ale saptamnii, prin cele 7 chakre ale corpului, prin cele 7 proportii ale corpului, cele 7 note muzicale.

Mergand inainte omul poate dori sa devina cineva, sa conduca, sa materializeze ceea ce a invatat, ceea ce stie si cu ajutorul lui Dumnezeu poate obtine. Asa apare cifra 8, forta conducatorului, materializarea cunostintelor si exprimarea lor. El are, a dobandit, poate si aici intevine 9. Ce faci cu aceste lucruri? Ideal ar fi sa le impartasesti, sa ii ajuti pe altii sa se transforme, sa te mantuiesti. Sfarsitul unui astfel te ciclu evolutiv te responsabilizeaza. Cei care constietizeaza acest lucru pot lua doua cai, una de ai transforma pe altii in oameni mai buni, alta de ai transforma pe altii in oameni mai rai. Bineinteles decizia se inregistreaza in planul divin si la un moment dat vor da socoteala.

Pot spune ca daca ne socotim fiecare fapta, fiecare gand, fiecare sentiment pe care le avem, drumul nostu prin viata spre implinire si fericire ar fi mai lin, mai armonios si mai frumos. Mai mult, pornind de la premisa ca nimic nu este intamplator si ca orice actiune a noastra in mod sigur are cel putin un efect, cantarirea si socotirea fiecarei fapte poate genera succesul in viata. Omul-individ se diferentiaza de ceilalti prin echilibrul dintre cauza si efect, plata si rasplata, simtire si traire.

,,A fi sau a nu fi? Aceasta e intrebarea.”

Reclame

Despre romeopopescu

numerology, trainer.
Notă | Acest articol a fost publicat în Numerologie și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s