Noi, impreuna, UNUL!

poze-romantice_01

In ultima perioada am deseori discutii cu diferite persoane despre viata de cuplu. Acest subiect este vechi de cand lumea. In viata de cuplu, avem mereu tot felul de probleme pe care reusim, mai mult sau mai putin, sa le identificam. S-au scris si s-au povestit tot felul de lucruri despre cum sa ne comportam in cuplu, in familie, in societate sau in amor. Reusim sau nu, fiecare dintre noi stie!?

Voi apela acum la cunostintele mele pe care le am din viata traita, cat si din discutiile pe care le-am avut cu diferite persoane care mi-au cerut sfatul si pe care le-am ajutat sa depaseasca anumite momente mai dificile din viata lor de cuplu, pentru a sintetiza cat de cat modul in care vad eu reusita unei relatii afective de cuplu.

Pornind de la certitudinea ca barbatii si femeile sunt doua entitati diferite si de la faptul ca ei sunt structuri energetice complete (fara lipsuri), putem crea ipoteza ca simbioza dintre acestia creaza iubirea. Relatia de iubire dintre barbat si femeie poate fi creata de cei doi folosind trei ingrediente universal valabile: COMUNICAREA, INCREDEREA SI SEXUL. Daca unul dintre aceste ingrediente lipseste putem spune ca relatia nu este completa si cei doi vor cauta in exterior lucrul de care au nevoie.

COMUNICAREA este componenta care se dezvolta prima data. Ne place un barbat sau o femeie, mergem sa bem un ceai si vorbim (nu comunicam) unul cu celalalt. Pe parcursul discutiei obeservam daca exista o lejeritatate in conversatie, daca DA, atunci suntem incantati si vrem sa continuam, daca NU, facem tot posibilul sa minimizam timpul petrecut impreuna, sa plecam. In timpul discutiei fiecare dintre cei doi isi face pareri despre celalalt si trage anumite concluzii in ceea ce priveste intalnirea. Concluziile bune pot genera o a doua intalnire, cele proaste nu.

Comunicand in cuplu putem descoperi tot felul de lucruri si pareri ale persoanei de langa noi si astfel putem, impreuna, sa construim o harta a relatiei care sa ne ghideze in crearea si descoperirea iubirii. Foarte importanta este deschiderea unuia la parerea celuilalt, astfel cel care expune o parere are un feed-back si este incurajat sa vorbeasca mai departe. Pentru a armoniza comunicarea in cuplu trebuie sa folosim  trei componente ale comunicarii, si anume: comunicarea verbala, comunicarea nonverbala si comunicarea emotionala. E bine sa transmitem un mesaj partenerului folosind cuvinte incarcate cu atitudinea, sensul si emotia potrivite. Mai mult, este bine, sa ascultam cu atentie si cu emotie ceea ce ni se transmite.

INCREDEREA este acea componenta care asigura siguranta relatiei. Fara incredere nicio relatie nu poate fi armonizata. Majoritatea dintre noi isi doreste o relatie unde armonia si echilibrul fac casa buna cu iubirea. Important de stiut este ca lipsa comunicarii atrage de la sine lipsa increderii. Increderea se dezvolta numai avand o comunicare foarte buna, deoarece tot ce gandim sau ne imaginam despre celalalt prin comunicare ne poate crea o harta amanuntita a partenerului si deasemenea o harta amanuntita a relatiei. Astfel, increderea se dezvolta daca celalalt raspunde asteptarilor noastre in mod pozitiv sau asteptarile lui confirma asteptarile noastre. Ideal ar fi ca niciun partener sa nu aiba asteptari de la calalalt, sa traiasca in prezent si atat, dar, asta e IDEALUL!!!!!

Increderea dezvolta si sentimentul de apartenenta a unuia fata de celalalt. NOI, impreuna, suntem impotriva LOR. Tu imi apartii mie, iar eu tie si astfel formam un nucleu care poate atrage spre sine toate evenimentele pe care ni le dorim in viata noastra de cuplu. Acest nucleu poate dezvolta starea de afectivitate reciproca si prin constientizarea acesteia, impreuna cu apartenenta devenim importanti unul pentru altul. Constientizand ca exista sentimente, ca apartinem unul altuia, ca suntem importanti unul pentru altul, putem dezvolta iubirea. Avand incredere unul in altul putem face fata cu bine simulilor externi care ne pot afecta viata personala individuala cat si viata de cuplu. Ceilalti, care vor sa se interpuna in viata noastra, voit sau nu, se vor lovi de un zid puternic in fata caruia vor ceda sau se vor inchina.

SEXUL este componenta instinctuala care functioneaza independent de noi. Toti vrem sa ne reproducem, asa cum toti vrem sa supravietuim. Aici rolul femeii este putin mai important deoarece, ea este responsabila cu perpetuarea speciei, cu aducerea pe lume a unui suflet. Multe persoane cred ca exista compatibilitate sau incompatibilitate sexuala!? Personal cred ca  aceste doua lucruri sunt inexistente. Compatibilitatea sau incompatibilitatea tin de starea de spirit pe care o avem la un moment dat, mai mult, ele se manifesta in urma unor dominante de moment peste care putem trece cu ajutorul comunicarii si increderii. Persoana din viata noastra este aleasa in functie de nevoile pe care le avem in momentul alegerii, aceste nevoi se pot schimba pe parcursul timpului si astfel avem impresia ca nu ne mai potrivim. Salvarea in cazul sexului ar putea veni prin comunicare si imaginatie. Iata, asa, tot ceea ce gandim sau ne imaginam este adus in viata privata si relatia devine armonioasa. Trebuie sa avem in vedere ca indragosteala fata de partener trece, iar daca in acea relatie nu am cladit iubirea, totul se poate narui. Indragosteala tine de instinctul sexual, iubirea transcede acestuia. Oamenii nu sunt fiinte monogame, de aceea pentru a avea o relatie in care fidelitatea, armonia si echilibrul sa faca casa buna, trebuie sa tinem cont de cele trei ingrediente.

In timpul relatiei notiunea de ,, A FACE SEX” trebuie sa se transforme in notiunea de ,, A FACE DREGOSTE”. Sa faca sex, mai bine sau mai prost, poate oricine, dar sa faca dragoste nu pot face multi. De ce asta? Deoarece nu toti au gasit iubirea in viata. Numai sentimentul de iubire poate genera ,, A FACE DRAGOSTE”. Pentru consolidarea unui cuplu de lunga durata este nevoie sa facem dragoste, altfel in maxim patru ani acea relatie se va distruge. Daca nu apare despartirea, sigur partenerii cauta noi posibilitati de a-si satisface dorintele sau dominantele.

Cele trei ingrediente sunt necesare fiecare in consolidarea unei relatii de amor, una fara alta nu genereaza succesul. In relatie putem regasi mai usor comunicarea, apoi viata sexuala si ultima increderea. Comunicarea poate reveni, in cazul in care a fost pierduta, atunci cand avem diferite probleme in viata sociala sau cand am identificat o problema in viata de cuplu, sexualitatea, la fel, poate reveni in cazul in care cei doi comunica si descopera ca mai au multe de spus unul altuia, dar increderea e mult mai dificil! Ea, o data, pierduta nu prea se poate regasi decat foarte greu si atunci nu pe deplin.

Deci, nu pierdeti increderea, ea este ca sarea in bucate!

Reclame

Despre romeopopescu

numerology, trainer.
Acest articol a fost publicat în Drumul și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s