Nevoia de a fi inteles.

poza cuplu 1

,,… pe mine nu ma intelege nimeni!”, ,,…as vrea si eu sa ma inteleaga cineva asa cum sunt!”, ,,…nu cred ca pot fi inteles/inteleasa de cineva!”

Sunt fraze pe care le auzim destul de des!!! Da! Oamenii le folosesc pentru a-si exprima nevoia de a fi intelesi. Toti avem aceasta nevoie! Unii o exprima intr-un fel, altii in alt fel.

Mai jos voi scrie cateva idei generale despre modul in care isi exercita aceasta nevoie oamenii in viata lor de cuplu si in viata cotidiana.

1. Este nevoia prin care o persoana se asigura ca mesajul comunicat a fost receptionat corespunzator de alta persoana. Este nevoia prin care o persoana simte ca actiunile sale au o acceptare de catre alta persoana sau apartin unei idei sau unei cauze.

2. Aceasta nevoie se manifesta diferit la barbati, fata de femei si invers.

3. Barbatul vrea sa fie sigur ca actiunile lui sunt clare, mentale si tintite concret spre o anumita cauza care genereaza un efect dinainte calculat de acel barbat. Astfel, el intelege (si are aceasta nevoie din partea femeii), ca este important ca fiinta si lupta sa expansionista in socium nu este degeaba, este pentru un scop maret. Cand lupta, barbatul trebuie sa fie inteles si incurajat.

4. Barbatul va cauta tot timpul o femeie care sa-l considere semizeul care poate infaptui orice lucru.

5. Femeia isi manifesta aceasta nevoie, sentimental. Ea doreste sa-I fie intelese sentimentele, trairile, iubirea, rolul sau afectiv si de apartenenta la familie, la mentinerea in stare de armonie a familiei. (armonia in cadrul familiei este creata de femeie si mentinuta de membrii acesteia, barbatul nu prea intelege aceasta armonie)

6. Caracterul sentimental al femeii, trebuie inteles de catre barbat, ea avand mare nevoie de acest lucru prin exprimarea catre aceasta de dovezi ale afectiunii si apartenentei la familie.

7. Femeia are oscilatii sentimentale si este ghidata in viata de acestea, luand decizii in urma starilor pe care le are si le exprima. A nu fi constient de caracterul sentimental al femeii, inseamna pierderea acesteia.

8. Ea va cauta, tot timpul, un mascul care sa o inteleaga sau care sa se prefaca a o intelege.

Urmeaza: NEVOIA DE A FI RECUNOSCUT.

Reclame

Despre romeopopescu

numerology, trainer.
Acest articol a fost publicat în Destinatia, Drumul, Scopul, Sensul. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s