Nevoia de a spune.

cuplu 2

Vorbim, vorbim si iar vorbim!!! Poporul roman are o vorba: ,,Vorba multa, saracia omului!”.

Voi scrie mai jos cateva idei, pentru a vedea in mod succint si general de ce simtim nevoia sa vorbim. Aceasta nevoie am impartit-o celor doua entitati minunate: Barbatul si Femeia.

1. Limbajul verbal este perceput, in mod constient, ca fiind forma, universal acceptata, de comunicare. Astfel fiecare dintre noi, vrea sa spuna ceva celuilalt si astfel, in interiorul nostru, se aseaza o liniste care ne ofera siguranta.

2. Nevoia de a spune functioneaza diferit la barbati si femei.

3. Aceastra nevoie o au mai dezvoltata femeile deoarece ele au un caracter afectiv receptiv si auditiv. Ele , tot timpul, vor sa spuna cate ceva. Acest lucru este perfect normal, deoarece prin subconstientul colectiv, femeia doreste sa aduca in caminul sau masculul dominant (alfa).

4. Femeile isi manifesta aceasta nevoie pentru a semnala caracterul afectiv si modul cum barbatul ar trebui sa gestioneze acest caracter.

5. Barbatii au aceasta nevoie intr-o cantitate mai mica decat femeile. Ei spun lucruri care sa ii faca importanti, semnaland astfel, in fata femeilor, calitatile lor de mascul alfa, de cuceritori.

6. Barbatii vorbesc mai mult despre realizarile lor si mai putin despre esecurile lor. Atunci cand au o realizare simt nevoia sa fie laudati si incurajati, iar atunci cand au un esec, se retrag in interiorul lor pentru a contempla si a gasi solutii de reparare a esecului. In acele momente nu vorbesc si nu sunt dispusi sa converseze.

7. Femeile vor sa vorbeasca despre orice, bun sau rau, fericit sau neplacut. Ele sunt sentimentale si vor sa-si exprime aceste sentimente, indiferent daca sunt pozitive sau negative.

Urmeaza intr-un alt articol NEVOIA DE A FI INTELES.

Reclame

Despre romeopopescu

numerology, trainer.
Acest articol a fost publicat în Destinatia, Drumul, Scopul, Sensul și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s