Diferentele dintre Numerologia caldeana si Numerologia pitagoreica

Numerologia caldeana sau „Numerologia mistica” este cea mai veche dintre cele doua sisteme numerologice. Pentru cei care o considera interesanta, aceasta este mai mult o stiinta esoterica antica care poate pune multe intrebari si incita la studiu profund.

Numerologia caldeana pune mare pret atat pe data nasterii, cat si pe interpretarea numerologica a numelui. In analiza numelui insa, spre deosebire de numerologia pitagoreica, nu este luat in considerare numele care ti-a fost dat la nastere, ci acela pe care il folosesti cel mai mult si dupa care esti stiut.

De asemenea, in comparatie cu numerologia pitagoreica, cea caldeana foloseste cifrele de la 1 la 8. Motivul pentru care cifra 9 a fost eliminata din acest sistem este pentru ca caldeenii considerau cifra 9 ca fiind sacra, fiind tinuta astfel departe de celelalte cifre. Insa daca in urma calculelor apare o cifra de 9, aceasta ramane pentru interpretare.

Toate cifrele, atat in numerologia caldeana cat si in cea pitagoreica, au aceeasi insemnatate, simbol si inteles.

Numerologia pitagoreica a imprumutat de la cea caldeana procedurile de baza. Aceste doua sisteme numerologice au viziuni diferite asupra calculului numerelor si citesc vibratiile diferit.

Numerologia caldeana este mai degraba orientata catre detalii. De exemplu, cand apare un numar format din doua cifre aceasta interpreteaza atat cele doua cifre cat si rezultatul final care va fi o singura cifra.

Ambele sisteme sunt la fel de bune – nu se poate spune ca unul este mai bun ca celalalt. Ambele sunt valide, iar calitatea interpretarii tine doar de experienta numerologului. Numerologia pitagoreica continua sa evolueze fiind imbogatita cu nenumarate interpretari si variabile, pe cand sistemul caldean s-a oprit din evolutie in perioada babiloniana. Numerologia caldeana poate fi in prezent inconjurata de un val de misticism care tine de religii si culturi vechi din vremea Babilonului, care nu mai sunt de actualitate in zilele noastre. Este adevarat ca tocmai acest misticism ii poate atrage pe unii in studierea numerologiei caldeene, insa in cele din urma este doar o alegere.

Mari Popescu

Reclame

Despre romeopopescu

numerology, trainer.
Acest articol a fost publicat în Numerologie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s