Karl Marx, „ideea este sa schimbam lumea nu sa o interpretam”

5 5 1818 28 10 18 9

UNSPECIFIED – CIRCA 1865: Karl Marx (1818-1883), philosopher and German politician. (Photo by Roger Viollet Collection/Getty Images)

Scurta analiza psihonumerologica a unui profet al evoluției umane.

Un om cu o viata plina de nesiguranta, esecuri si tragedii , totuși da naștere uneia dintre cele mai influente ideologii ale existentei umane. Iubit sau detestat, nu putem sa nu recunoaștem ca, Karl Marx a schimbat radical lumea. La 70 de ani (anii 90 , perioada de cadere a blocului comunist) de la moartea sa, lumea era inca condusa de guverne care aveau la baza doctrina marxista. Interesanta insa întâlnirea dintre cele doua cifre, 7 (70) si 9 (’90) , care de fapt impreuna manifesta tot un 7 – comunismul nu mai avea nici o putere in a supraviețui sub impactul lui 7 si 9, cifre care vorbesc despre lectii invatate, despre moarte, despre fatalitate si nevoia de transformare, schimbare, depășirea a greului – era timpul!

Numerologic analizând influenta lui Marx asupra lumii, mai ales după moartea sa,  puternic marcat este vectorul social unde întâlnim 7 cifre. Aceste 7 cifre vorbesc despre puterea fatalului dar si a spiritului marxist care a influentat pentru totdeauna o lume întreaga. Vector dominat de cadranul lui 8 (4 de 8) , sub influenta subtila a lui 9 (4*8), o raritate numerologica care vorbește despre puterea extraordinara de influenta a societății, de un paranormal al cifrei manifestata la nivelul lumii prin faptul ca aduce cu sine transformarea la un nivel de impact greu de controlat si imposibil de a fi diminuat. Altfel spus, ceea ce Marx a gandit nu avea cum sa ramana in nevazut. Marx nu ar fi putut fi trecut cu vederea nici cat timp a trait si nici după moartea lui, prezenta puternica a lui 8 in numerograma lui, nu permitea ca acesta sa fie un „nimeni”.

Karl Marx se naște in data de 5. 5. 1818 in Trier , Germania (Prusia), intr-o familie ce la acel moment urca la nivel social ceea ce spune despre copilarie lui ca a fost una idilica făcând parte din inalta clasa sociala.
Sub influenta lui 5 ca si cifra de vibrație interioara,  putem vedea un individ versatil, cautand eticheta de „deștept” mai tare decat cea de „important” , cu o dorinta arzătoare de cunoaștere, dinamic și prezent in locurile care ii puteau aduce noi informații si idei. Un spirit polemic si enciclopedic stapanind arta argumentului si a convingerii, o minte ascuțită si curioasa,  atrasa permanent de tot ce lumea ii poate releva.

La 16 ani (4×4) (an astral 8, an de impact pe viata sociala) in urma unei situații prin care tatăl sau trece,  familia lui cade în dizgrația societății. Tatal sau, un susținător al egalității si libertății, evreu, este silit sa treacă la creștinism.  Astfel, Marx are pentru prima oara contact cu o lume in care libertatea de exprimare era controversata si pedepsita. Acest moment va urma a-i marca scrierile ce vor urma a fi publicate. 16 ani , perioada numerologica dominata de prezenta si imaginea tatălui, este varsta la care Karl asista la momentului „anularii” tatălui ca si idol masculin prin constrângerea la care tatal este supus de catre regimul politic de la acel moment. Momentul este marcant din punct de vedere psihonumerologic prin faptul ca il vor inspira si motiva ulterior pe Marx in a scrie si vorbi despre fundamentele societății. De la o varsta frageda era destul de clar in ce direcție se va duce ideologia acestuia.

La 17 ani (an astral 9) acesta devine student la Universitatea din Bonn. Anul transformării si desprinderii de familia de baza (parinti), moment in care începe si ascensiunea si manifestarea acestuia in societate,  devenind rapid co-presedinte al Trier Tavern Club. Devine rapid luptator al liberalismului si duce o viata agitata de student și politician. In urma unor altercații cu sabii, tatal lui Marx il muta pe acesta la Facultatea din Berlin unde rapid se face cunoscut in grupurile de filosofie și politica, astfel descoperind filosofia lui Hegel care ii va schimba pentru totdeauna direcția in viata.

Marx incepe sa susțină teoria conform căreia singurul lucru care sta în calea evoluției umane este Religia, mai departe începând sa lupte împotriva acesteia, prin critica si atacuri. Cu 4 de 1 in numerograma acestuia  putem vedea forta psihica și puterea de influenta a oamenilor, cautand admirația dar si diferentiatorul dintre el și restul lumii, Marx cauta sa isi impună propriile păreri, sa lupte pentru acestea si sa creeze o noua lume cu o noua perspectiva.

Ca urmare a faptului ca nu este primit pe postul de profesor universitar alege sa devină editor, convins de faptul ca prin cuvânt poti influenta oamenii, o alta metoda prin care de fapt cauta sa se facă auzit. Incepe astfel sa scrie articole prin care sa arate diferențele sociale și sa acuze aristocrația germana. Cenzurat de regimul politic prusac, pleacă la Paris in 1843, la 25 de ani,  (5×5) in an astral 8,forțat de împrejurările din propria tara. Parisul va fi locul unde va incepe teoria lui sa se nască, moment care va defini pentru totdeauna istoria lumii, impactand omenirea pentru tot timpul ce va avea sa vina (8)

In 1844 , la varsta de 26 de ani (an astral 9) devine pentru prima data tata. Inca o data cifra marcanta a vieții lui, 9, isi face simțită prezenta transformând viata de familie a lui Marx prin faptul ca devine părinte. In acelasi an il întâlnește pe Frederick Engels, cel care avea sa devina prietenul, colaboratorul si susținătorul ideologiei marxiste.

In Franța de dinaintea lui 1848, in prag de revoluție,  acesta întâlnește toate tiparele de idei politice.  La doar un an de când ajunge în Franța, la 26 ani (an astral 9, an de schimbare si transformare,  de innoire si revelații spirituale, cifra care de altfel ii marchează si lectiile de viata 18,9 , motivul nașterii lui susținut de un destin al puternicului 28, 10)  incepe sa prindă contur filosofia de propaganda a acestuia.
In acelasi an insa este data afara din Franța, plecând in Belgia,  tara care il primește doar in condițiile in care semnează un act prin care ofera garanția ca nu va crea agitatie prin scrierile sale. Pentru a evita o alta extrădare el renunta la cetățenia prusaca. Era acum marginalizat, fara tara, fara bani, fara putere. Un an astral 9, an al transformării pe toate palierele vietii, atat din punct de vedere familial cat si geopoliticosocial.

Marx considera ca modul în care ne trăim viata este unul superficial, o lume a muncii și productivității care ne afectează pe toti. „Esenta speciei” , spunea Marx este ceea ce ne diferențiază pe noi oamenii de animale, ideea cheie fiind ca oamenii sunt ființe productive in esenta. Oamenii pot produce orice, dar in capitalism creativitatea omului este limitata făcând lucruri repetitive care astfel afectează esenta speciei. Capitalismul face ca omul sa devina „jucărie a unei forte străine”, un monstru creat de noi ce nu mai poate fi controlat. El dorea sa trezeasca „proletariatul” catre rolul de revoluționar, pentru a aduce comunismul, ultima etapa a evoluției umane, cand toate diviziunile clasei sociale vor dispărea.

In Ianuarie 1848, Marx si Engels, publica Manifestul Partidului Comunist care are doar 30 de pagini (o teorie mult analizata, studiata si comunicata sub marcajul lui 3). Acest Manifestul urma sa cuprindă una dintre cele mai scandaloase si influente propagande politice din întreaga istorie a lumii. La scurt timp după publicare autoritățile belgiene ii dau 24 de ore sa părăsească tara. Marx se întoarce în Prusia unde spera sa susțină revoluția dar este arestat si inchis pentru rebeliune. Scapa din închisoare si fuge in singura tara care mai accepta refugiați – Anglia. Ajuns în Anglia cu soția Jenny si cei 4 copii, viata acestuia este una grea, permitandu-si sa locuiască doar la periferia Londrei, în cartierul Soho, lângă alti imigranți, in conditii degradante.
Căzut în mizerie, dezordine și alcool, viata lui Marx si a familiei sale este din ce în ce mai grea. La 32 de ani (an astral 6) este pus la incercare de destin exact pe sectorul familiei, al banilor și al armoniei, unde eșuează lamentabil.

Viata nu il privează de tragedii si 3 dintre copii lui mor. Cea mai mare pierdere este in schimb a fiului lui de 8 ani, Edgar,  care moare in bratele sale in luna Aprilie (4) , 1855  cand Marx avea 36 de ani (an astral 1). Marx este atat de distrus incat viata lui interioara se va schimba pentru totdeauna.

Cu o identitate (1) definita de un intelect feroce (4 de 1), cu abilitatea de a schimba si transforma lumea (4*8, 36,9), Marx isi împlinește destinul 28, 10 , un destin dedicat exteriorului (8), prin prisma unui egoism emotional (2) dominat de dorința de a demonstra lumii ca se poate trai și altfel decât în umbra unei societăți manipulative si desprinsa de „Esenta speciei”. Devine astfel o esenta in sine (10), unicul, dornic de putere si de influenta, evoluând prin lupta, conflict, in comparație cu ceilalți dar și cu el însuși, împlementand propria viziune de viata.

Cu lectii de viata 18, 9, Marx dovedește capacitatea de a schimba si transforma ceea ce părea de neschimbat.

Suferind de o boala de piele grava (furuncule cum ii spunea el, numita acum Hidrosadenita supurativa, boala care nu putea fi oprita ), nu putea dormi, nu putea merge, gândirea ii era afectata. Indiciile din scrisorile lui, arata ca aceasta boala a început sa se agraveze la vârsta de 40 de ani, an astral 5 sub amprenta lui 4 care vorbește despre alinierea corpului si a mintii. Intâlnim de altfel, marcajul lui 5 si in cifra de vibrație interioara (nascut pe data de 5) și in cea sociala (luna Mai, 5)  ceea ce ne poate duce cu gândul la neimpacarea acestuia cu sine, cu lumea, intr-o dorinta puternica de a primi valoare si de a fi a confirmat de cei din jur, afectându-i astfel imaginea de sine. Declanseaza o boala de piele care psihosomatic poate fi explicata prin lipsa de iubire si apreciere de sine, ceea ce duce la o dispretuire de sine susținând inconștient aceleași reacții si din partea lumii exterioare.

Moare la varsta de 64 de ani, (8×8), la data de 14 Martie 1883, 14 3 1883 28 10 26 8, intr-o zi de destin 28, 10 la fel ca si cea in care s-a născut, închizând astfel un ciclu de putere si influenta, marcând lumea intr-un mod dramatic si iremediabil  cu o dorinta inspre binele omenirii care in schimb s-a dovedit a deveni un rau social dar doar datorita interpretarilor greșite ale ideilor sale. Cu alte cuvinte destinul 10 atat pe nastere cat si pe moarte au dus la interpretarea ideologiei sale in alb-negru , in totul sau nimic, cu marcaje puternice in viata a milioane de oameni.

Ideologia lui Marx se dorea a fi eliberatoare insa datorita interpretărilor greșite a dus la suferințe îngrozitoare – comunismul marcand o lume întreaga.

„Numele si munca sa vor dainui peste secole” , scria Engels pe mormântul lui Marx. Ar fi putut fi câteva cuvinte optimiste dar s-au dovedit a fi o profetie.

Cu drag de numere,

Raluca Proca – psiholog, numerolog, profesor al Scolii de Numerologie.

Despre romeopopescu

numerology, trainer.
Acest articol a fost publicat în Drumul, Destinatia, Scopul, Sensul, Numerologie, Scopul. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Karl Marx, „ideea este sa schimbam lumea nu sa o interpretam”

  1. Ana Constantinescu zice:

    Foarte bună interpretare. Felicitări. Un exemplu autentic si elocvent de manifestare a cifrelor în viața unui om care a rămas în istorie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s