Cum să fiu EU ? Care este drumul către mine ?

Într-o bună zi te vei trezi dimineața dorind să îți trăiești viața TA, care până în acel moment a fost a ta dar pe care au trăit-o alții, atunci vei conștientiza că nu vrei să îți trăiești singura TA viață așa, la modul în care ai trăit-o până atunci și vei începe să cauți, să îți pui întrebări. Vei dori ca TU și nu ceilalți să trăiești, să simți, să te bucuri cu adevărat, acesta este un moment important care te va face pe tine, OM să îți dai seama că trebuie să aduci o schimbare majoră în viața ta. O schimbare reală, profundă, analizată și întoarsă pe toate fețele, această schimbare trebuie să vină din adâncul tău, din interior . DA! Cred cu tărie că oamenii se pot schimba. Cred că puterea stă în noi și că poate factorii externi o pot influența doar în măsura în care TU le dai voie să o facă.

Schimbarea este posibilă, însă este foarte, foarte greu de făcut deoarece acest lucru implică responsabilitate prin renunțarea la confort, la așa zisa stare de bine, înseamnă asumarea a ceea ce ai făcut și ce ai devenit în urma tuturor deciziilor, alegerilor pe care le-ai făcut în viața TA până atunci, fără a găsi responsabili sau vinovați pentru cele ce ți s-au întâmplat.

Schimarea implică atât de multe lucruri încât mulți nu o fac datorită faptului că se complac cu ceea ce au și ceea ce le crează o falsă iluzie a fericirii, deoarece le este teamă de un viitor necunoscut, imprevizibil și incert.  Să te schimbi înseamnă că dorința de  a renunța la tine cel de până astăzi este atât de mare încât trebuie să faci apel la toate resursele și atuurile tale interioare care zac în tine dar de care poate ai uitat și pe care s-a pus praful.

Cred că motivația principală ești chiar TU și pentru aceasta merită să faci orice schimbare, dar ai nevoie de voință, răbdare, determinare, perseverență și  acceptare  a tuturor lucrurilor care vor urma să vină în calea ta, atât succesul cât și eșecul după caz. Toate acestea  reprezintă pietre în drumul tău, înseamnă ceva în plus din care ai doar de învățat, plus valoare pentru dezvoltarea și autocunoașterea ta. Nu uita :  „Nimeni nu intră sau iese întâmplător din viața ta!”

Greutatea schimbării vine din multele trăiri avute de noi cu noi înșine, chinuitoare chiar, asemănătoare unui dragon interior care ne arde pe dinăuntru și nu ne dă pace, dându-ne semne din când în când. Suntem influențati de mediul în care trăim , de persoanele din jurul nostru, fie ele parte din familie sau nu. Informațiile pe care le primim din exterior  ne dau o stare care ne influențează emoția și în consecință fapta noastră, de aceea este foarte important să alegem înțelept. Să stăm strâmb ca să judecăm drept dacă este cazul!

Schimbarea adevărată înseamnă săparea adânc în TINE, înseamnă să dai timpul înapoi, în copilăria TA, în adolescența TA și să vezi ce s-a întamplat acolo în trecut cu TINE, cu cel ajuns acum la maturitate. Trebuie să te evaluezi  într-un mod sincer, corect și obiectiv, acest lucru este necesar și  face parte din parcursul firesc și de urmat al lucrurilor.

 De aceea schimbarea este atât de grea, deoarece ea te pune față în față cu tine la modul cel mai real. Poate te-ai amăgit sau poate te-ai mințit frumos până acum și poate chiar ți-a plăcut, însă la un moment dat nemulțumirea față de anumite lucruri va ieși la suprafață și tot ceea ce ai acumulat în TINE ani și ani de zile va ieși la lumină.

Ne transformăm în cioburi ale unui TOT perfect creat de Univers/Creator/ Dumnezeu pentru că ne pierdem pe noi, purtitatea noastră și din strălucirea cu care ne naștem permițând lumii exterioare să intervină cu voia noastră în UNICA viață pe care o avem .

În concluzie cred că oamenii se pot schimba cu adevărat doar atunci când ”le-a ajuns cuțitul la os „ și NU mai pot.

 Vei începe să trăiești viața cu adevărat abia când vei realiza că nu ai decât una iar modul în care alegi să o trăiești ține doar de tine și de alegerile tale. Gândește-te cât și cum s-a scurs din ea până acum! Unde ești acum? Ce ai făcut în toți acești ani? Zâmbești când te gândești  în urmă? Sau ai multe regrete?

Nu cred în :” Ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să se întâmple” ci mai degrabă în „ Fă ceva din ce trebuie pentru a îți împlini visele, identifică-ți calea și urmeaz-o!”.  Nu mai aștepta gândind că minunile vor  veni  într-o zi bună zi la tine și îți vor bate la ușă. Acționează ACUM, la momentul prezent și minunile se vor vedea, vor fi „palpabile” și astfel  se vor vedea  și rezultatele.  Minunile se întamplă numai atunci când faci și TU ceva, nu îți va pica nimic din cer, așa cum nimic în viață nu este de fapt gratis.

Vă las să reflectați puțin la toate acestea, la voi, la potențialul ascuns din voi, la ceea ce simțiți, la ceea ce sunteți și ceea ce v-ați dori cu adevărat să fiți.

Fii dispus ASTĂZI să faci pasul spre schimbarea TA către TINE și vei ajunge negreșit pe drumul TĂU, nu uita alții au reușit și s-au regăsit! Sper ca sămânța să încolțească în sufletele voastre și  în funcție de voi, mai devreme sau mai târziu va da și roade!

Nu uita de TINE! Fii bine TU cu Tine! Fă pace și fii fericit(ă)!

Mihaela Chelaru.

Despre romeopopescu

numerology, trainer.
Acest articol a fost publicat în Destinatia, Drumul, Drumul, Destinatia, Scopul, Sensul, Scopul, Sensul. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cum să fiu EU ? Care este drumul către mine ?

  1. Mada zice:

    „Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea indeplini!” este o avertizare. Nu tot ce îți dorești este benefic pentru viata ta, pentru misiunea ta, pentru scopul tau. În rest, perfect adevărat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s